GUINNESS WERELDREKORD VIR ALBERTINIA

17

 

In Junie 2014 het Nina Mather en agtien dames begin om te werk aan ‘n poging om die wêreld se grootste trui te brei. Die groep het ‘n paar “hande” bygekry en kort daarna het 22 dames elke Woensdag in die Albertinia se stadsaal bymekaar gekom om te brei.

Na baie harde werk is die trui teen die einde van 2014 klaar en is die bewys stukke aanmekaar gesit en aan Guinness gestuur. Die trui is in die kleure van die landsvlag gebrei.

Die proses van wag het begin, maar dit het nie die dames ontsenu nie. Hulle het voortgegaan om elke Woensdag bymekaar te kom om te brei, met die doel om fondse in te samel vir hulle sertifikate, sou hulle slaag om die wêreld record te breek.

Hulle brei sedertdien onder die naam “Bee Unique”, wat baie paslik is vir hierdie unieke dames, wat voorwaar ‘n voorbeeld is van deursettings vermoë en vasberadenheid om in hule doelwitte te slaag.
Guinness World Records het op 25 Augustus vir die voorsitter van Albertinia Toerisme, Jeff Gibson, laat weet dat die dames nou die rekordhouers is. Daar is toe met die brei projekleier – Nina Mather – gesels en besluit is geneem om die nuus tot die volgende Woensdag stil te hou.

Agter die skerms is daar baie dinge gereel en die dames het op 2 September die nuus ontvang. Hulle het ‘n heerlike Shampanje maaltyd geniet en is nou vuur en vlam om die volgende uitdaging te pak.

Bestellings – of besigtiging – van hulle breiwerk kan gereel word deur Nina te skakel by 083 338 6133

Print Friendly, PDF & Email