RUBRIEK UIT STILBAAI

Onderstrominge van aktiwiteite hier in Stilbaai. In sommige strate word gate toegeplak, ander weer word oorgeteer; nuwe stopstrate verskyn; vensters en deure van huise wat die hele jaar toegestaan het, word oopgemaak; daar word afgestof en uitgevee.

Die afgelope langnaweek en met die kort vakansie, het mense begin aankom vir ‘n vrolike weersiens met familie en vriende en daar word oor en weer gesels en gekuier.
Die winkels wemel en mense koop hul kope. Winkeliers se rakke staan vol nuwe goed. Pakkers moet bybly om voorrade aan te vul. Dis nog nie swaarkry tyd in Stilbaai nie.

Nuwe huise word by die dosyne gebou en bouers moet hul voete lig om die huise klaar te kry voor die Desember vakansie. Verskaffers moet bontstaan om aan almal se versoeke te voldoen. Daar is ook ‘n hele aantal bestaande huise wat onlangs verkoop is.

Beskikbare grond om die rioolstelsel te verbeter, word tans sentimeter vir sentimeter opgemeet. Die landmeting word gedoen om te sien of daar ondergronds nog plek is vir addisionle kabels en dikker rioolpype onder die sypaadjies. Opgradering is nodig wanweё die inkommerploffing wat die afgelope jare in die dorp gebeur het. Die opgradering is noodsaaklik sodat riool nie in die see of die rivier beland nie.

Ons is dankbaar dat aan hierdie belangrike aspek van ontwikkeling aandag gegee word voor die vakansie sodat daar nie onaangenaamhede is vir die ongeveer dertigduisend besoekers wat verwag word tussen Kersfees en Nuwejaar nie.

Tans het Stilbaai bykans sesduisend permanente inwoners. In 1995 was daar tweeduisend vyfhonderd. Dis deesdae jongmense met kinders wat hier hul intrek kom neem omdat hulle veilig en vry wil wees.
Ai, die put-put baan wat reeds so onbenut daar langs die Bellevue staan.
Wes van die brug was daar jare gelede ‘n groot sementblad. Daar waar die skuitjies langs die rivier lȇ. Jongmense het bedags daar geskaats met hul rolskaatse en saans daarop gedans!

Vir draf, stap, fietsry, ‘windsurfing,’ en ander seeaktiwiteite wat tot meer waaghalsigheid lei, is Stilbaai die beste. Draf en stap is ‘n fisies en geestelik gesonde tydverdryf. Enkele stappers hou van die wind, al is hy hoe sterk. Daar op die ‘beach hier langs die see’ waai die wind probleme weg. Windverwaaide hare, bloesende wange en ‘n huppel in die stap bring weer verligting vir ‘n swaar gemoed.

Huishorlosies en radios moes met die aanbreek van lente twee minute teruggeskuif word. DSTV tyd is twee minute agter Suid Afrikaanse tyd.

Mense hier in Stilbaai het gewaarsku om wintersklere nie te gou weg te pak nie. Dit is toe so. Na enkele dae se heerlike sonskyn en amper somerhitte, dwing die suidwestewindjie se ysige koue jou om skuiling te soek en weer komberse uit te haal.

Met die lekker sonskyndae is daar egter irritasies. Muggies zoei om jou ore en steek gate in jou kop as jy in die tuin werk. Netnoumaar kom die vlieё, muskiete en ander goggas wat uit die niet hul intrek neem in jou huis.

Intussen verkyk mens jou aan die kleurvolle en asembenewende tuine vol blomme oral. Geel, pers, blou en wit bossies stoot behoorlik mekaar weg om beter gesien te kan word Die geel bitou bossies was eerste om die lente te verwelkom. En dan het óns nie eers die blommetjies in die velde geplant nie. Hulle kom sommer net op!

Baie inwoners hier in Stilbaai is bekommerd oor die buitelanders wat so werkloos in die strate rondloop. Logika sȇ dit lyk nie reg nie.
Thea Scheepers

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply