GROENSTE MUNISIPALITEIT

article-pic-1

Hessequa Munisipaliteit is op 21 Oktober 2016 te Stellenbosch vir die tweede agtereenvolgende jaar as die groenste munisipaliteit in die Wes-Kaap aangewys. Hessequa stap as algehele wenner van die “Greenest Municipality” Wes-Kaap weg, met 5 pryse in tou.  Die kompetisie is beoordeel volgens streng kriteria en het Hessequa in deelgeneem in al die onderstaande kategorieë. Afvalbestuur, Energiedoeltreffendheid en Bewaring, Biodiversiteit en kusbestuur, Waterbestuur en bewaring, Kwaliteit van lugbestuur en Leierskap, nakoming, instansie reëlings en publieke deelname.
As wenner ontvang Hessequa ʼn bedrag van R130 000.00 en sal die geleentheid ontvang om die Wes-Kaap in die nasionale kompetisie vir die groenste munisipaliteit te verteenwoordig. “Ons is baie trots op hierdie prestasie van die Munisipaliteit aangesien die kompetisie al strawwer word. Om twee agtereenvolgende jare as wenner weg te stap getuig van die Munisipaliteit se geïntegreerde volhoubare ontwikkelingstrategieë en die munisipaliteit se verbintenis tot omgewingsvriendelike bestuur van ons pragtige dorpe,” het die Uitvoerende Burgemeester, Raadslid Grant Riddles in sy kommentaar op hierdie sukses van die Munisipaliteit gesê. Munisipale Bestuurder, Mnr. Johan Jacobs noem in sy kommentaar: “Baie dankie en baie geluk aan elkeen wat meegehelp het om weer hierdie gesogte toekenning te verower. Dis spanwerk en elke projek is integraal deel van die geheel. Veral die samewerking met Gemeenskapsorganisasies beteken vir Hessequa baie en stel ʼn voorbeeld vir ander munisipaliteite in die Wes-Kaap en Suid-Afrika.”

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply