SONDAG-KITAARKONSERT IN STILBAAI

Die Stilbaai Musiekvereniging bied op Sondagmiddag 29 Januarie 2017 om 4nm. ‘n konsert aan in die NG Kerksaal-Oos waarin drie beroemde Suid-Afrikaanse klassieke en kontemporêre kitaarspelers onder leiding van Herman Bergman (as komponis) met Charl Lamprecht en Werner Bessinger optree saam met twee plaaslike musikante, Waldemar van Wyk (basviool) en Prieur du Plessis op dromme. Die vertoning, bekend as “ Mahai” is ‘n versameling oorspronklike nuut gekomponeerde instrumentale kitaarmusiek, soos vervat in die album wat in 2016 op CD uitgereik is en oral met groot entoesiasme ontvang is. Dit is gespeel op Classic FM en Fine Music Radio met Morning Live het ‘n lewendige optrede daarvan uitgesaai op SABC. Kritici is ook gaande daaroor.
Die groep word gelei deur Herman Bergman (ook bekend as Herman van den Berg), die tweemalige SAMA-finalis, wat reeds 5 albums met Afrikaanse musiek uitgereik het en musiek gekomponeer het vir twee TV-reekse nl. Binnelanders en Kampituit. Hy het ook die musiek van Jacques Brel in Afrikaans vertaal en dit oral in Nederland en België uitgevoer. Saam met hom tree op Charl Lamprecht, ‘n klassieke kitaarlektor aan Tukkies, Unisa en Pro Arte, die eerste musiekstudent aan die Universiteit wat met kitaar as eerste instrument sy B.Mus (met onderskeiding) voltooi het. Werner Bessinger, die derde kitaarvirtuoos is ook ‘n befaamde luitspeler wat sy opleiding in Spanje en Indonesië ontvang het. Waldemar van Wyk, op basviool kom van Knysna ,is die stigter van die Knysna Jazz Quartet en het al saam met Paul Simon, Johnny Clegg, Wendy Oldfield en Sipho Gumede opgetree. Prieur du Plessis, die dromspeler kom van George en het al opgetree saam met Elvis Blue en Karen Zoid.
Waarlik ‘n vertoning wat nie gemis kan word nie!
Lees elders meer oor die Stilbaai Musiekvereniging.

Danie: 028 754 2833 / 083 258 8789  

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply